Кукуян Андрій. Файли абсурду /  Худож. оформл. А. Марковської

Кукуян Андрій. Файли абсурду / Худож. оформл. А. Марковської. – Львів: Каменяр, 2010. – 91 с.

Головний герой твору визначає своє (і не тільки своє) існування як абсолютний абсурд. Ані страждання, ані задоволення, ані громадянські обов’язки, ані бездуховність не можуть змусити головного героя відмовитися від думки, що увесь світ пожинає тільки плоди абсурду.

 
Дао де цзін з коментарями Біблії / Упоряд. В. Дідик. – Львів: Каменяр, 2010. – 162 с. – Рос.

Дао де цзін з коментарями Біблії / Упоряд. В. Дідик. – Львів: Каменяр, 2010. – 162 с. – Рос.

Автор Дао де цін («Канон шляху і благодаті») – китайський філософ VІ-V ст. до н. е. відомий під псевдонімом Лао-Цзи (старий учитель). Без сумніву, учення Лао-Цзи в давні часи трималося у таємниці, охороняли його мудреці при царських дворах у древньому Вавилоні, Єгипті і Греції, пізніше – в еллінських школах римської імперії. Іудаїзм, християнство і мусульманство на перший погляд не мають нічого спільного з давньокитайським трактатом «Дао де Цзін». Мета видання – показати паралелі між давніми вченнями, допомогти краще зрозуміти як джерело натхнення, так і мету біблійних пророків.

 
Франко Іван. Малий Мирон: оповідання / Худож. оформл. А. Марковської

Франко Іван. Малий Мирон: оповідання / Худож. оформл. А. Марковської. – Львів: Каменяр, 2010. – 30 с.: іл. – (Серія «Моя Франкіана»).

У книжці вміщено три оповідання класика української літератури (1856–1916): «Малий Мирон», «Грицева шкільна наука» і «Schonschreiben», сюжети яких почерпнуті з дитинства письменника.

 
Шимановська Софія. Розповідь про наш дім: пер. з пол. Ріти Довбуш

Шимановська Софія. Розповідь про наш дім: пер. з пол. Ріти Довбуш. – Львів: Каменяр, 2010. – 102 с.: іл.

Ця книжка – своєрідна лірична розповідь про родинне гніздо всесвітньовідомого польського композитора Кароля Шимановського – садибу в селі Тимошівка, що тепер на території Черкаської області. З любов’ю, чистим і щирим словом сестра композитора відтворює атмосферу, в якій зароджувався і розвивався талант відомого митця.

 
Ціхоцька Людмила. Пригоди веселих жабенят: природознавчі казки / Малюнки Л. Андреєвої

Ціхоцька Людмила. Пригоди веселих жабенят: природознавчі казки / Малюнки Л. Андреєвої. – Львів: Каменяр, 2010. – 23 с.: іл.

Герої цієї незвичайної за змістом книжки, мандруючи до ближньої річки, де має відбутися весілля кількох молодих жаб’ячих пар, пізнають навколишній світ, вчаться розуміти радість життя і красу природи.

 
Іванюк Наталія. Кольорові казки.

Іванюк Наталія. Кольорові казки. – Львів: Каменяр, 2010. – 72 с. – (Серія «Лікування кольором»).

Це видання своєрідне і унікальне: збірка літературно-художніх творів і практичний посібник з лікування кольором. Авторка книжки вміло вибудовує веселковий світ кольорів, в кожному з яких захована зцілююча особливість.

 
Вільде Ірина. Твори: Метелики на шпильках: повість

Вільде Ірина. Твори: Метелики на шпильках: повість. – Львів: Каменяр, 2009. – 143 с. – (Серія «Спадщина»).

До книги увійшла повість відомої української письменниці Ірини Вільде (1907–1982) з життя інтелігенції та учнівської молоді, що приваблює своїм гуманітсичним спрямуванням, реалістично-психологічною манерою письма. 

 
Грунська Тетяна. Роман речей: новели

Грунська Тетяна. Роман речей: новели. – Львів: Каменяр, 2009. – 191 с.

Що є цікавого у кашкеті, чарці, слоїку, хустці, помаді чи домкраті? Тетяна Грунська доводить, що кожна звичайна річ має свою історію: веселу, сумну, зворушливу, романтичну. Речі разом з людьми журяться, кохаються, сміються, гніваються. До уваги читачів – шістдесят одна новела про шістдесят одну річ.