27 лютого 2012 р., у мальовничому місті Сколе в рамках книжкового фестивалю «Рідне слово, дане Богом» за сприяння Сколівської районної центральної бібліотечної системи проходив день видавництва «Каменяр».За участі авторів видавництва –– письменників, лауреатів літературних премій Марії Людкевич, Тетяни Грунської, Теодори Савчинської-Латик та дебютанток Олени Басараб і Христини Потапенко – відбулися дві зустрічі із читачами.

 

У Сколівській академічній гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка» письменники провели літературні майстер-класи із учнями дев’ятих – одинадцятих класів, розповіли школярам про свою творчість. Особливе зацікавлення у дітей викликала поезія дебютантки Христини Потапенко, яка зуміла налагодити жвавий діалог із вихованцями гімназії, цікавилися юні читачі й творчими доробками інших письменників. По завершенні майстер-класів вихованці гімназії та їхні вчителі ознайомилися із книжковою виставкою-продажем, організованою видавництвом,придбали книжки із автографами письменників.

 

У Народному домі культури Сколівського району «Бескид», що є колискою відомого в Україні народного ансамблю пісні і танцю «Бойківщина», працівники видавництва разом із літераторами мали нагоду поспілкуватися із бібліотечною громадою. Чимало цікавого звучало в ошатних залах Народного дому: йшлося про новинки видавництва «Каменяр», давніші проекти, які заслуговують на увагу, обговорювалися перспективи співпраці між видавництвом і місцевими бібліотеками. Свої поетичні рядки подарували вдячним книголюбам Марія Людкевич, Теодора Савчинська-Латик, Христина Потапенко,сподобалися учасникам зустрічі й новели Тетяни Грунської та фрагменти дебютної повісті Олени Басараб.

 

Окрім того, сколівській громаді за участі авторів представлено нову каменярівську книжку «З полум’я – у вогонь.Пам’яті героїв УПА». На сторінках цього видання поєдналися спогади учасниці визвольних змагань Ганни Плечій та поетичний виклад вчительки Плав`я-Бринівської школи Дарії Скільської, присвячені пам’яті краян, які загинули від рук енкаведистів у звитяжній боротьбі за незалежну Україну. Виставка-продаж книжок за видавничими цінами привернула увагу всіх учасників зустрічі.

Сколівський край гостинно зустрів на своїх теренах книжку, засвідчив, що вона є потрібною не лише у великих містах, а й в усіх куточках нашої країни.